Sistrum

Sistrum
Sistrum

16.1.14

Great Cosmic Mother

Tämä kirja Great Cosmic Mother tuli elämääni siinä vaiheessa kun aloin tutkia kalentereita joskus 1990-luvulla. Siihen aikaan käytin suurimman osan ajastani Maya kalenterin tutkimiseen ja opiskeluun. Jossain vaiheessa totesin, että olisi tiedettävä enemmän siitä, mitä siinä yhteydessä tuli esille, nimittäin "naisten kuukautisrytmi kalenterissa". Sain ystävältäni Katilta lainaan kirjan The Great Cosmic Mother. Luin sen kasvavalla innostuksella. Siinä kerrottiin asioita naisista ja naisten historiaa, jota en ollut tavannut missään muualla.

Hankin kirjan itselleni ja luin sen pariin kertaan uudestaan. Sen jälkeen luin vielä monta muuta naisten historiaa käsittelevää kirjaa. Juoksin museoissa eri maissa. Yritin joka saada aikaiseksi eräänlaisen "Eevan eheytämisen", koska hänet oli käsitykseni mukaan leimattu eräänlaiseksi syntipukiksi kaikkeen pahaan mitä maailmassa oli tapahtunut. Valitettavasti en löytänyt kiinnostuneita. Tutkin aikani ja tein omat eheytykseni.

Mutta tarina Äitijumalatteresta ei ole koskaan jättänyt minua rauhaan.

1996 olin kesän Wienissä mayakalenterin puitteissa. Osallistuin eräänlaiseen shamaanien kokoontumiseen. Eräs hawaijilainen shamaani, jonka nimeä en enää edes muista, totesi, että kaikki ne yhteiskunnat, kansat, heimot, joissa ei naista arvosteta ja kunnioiteta ovat tuomitut häviämään. Tätäkään en ole unohtanut.

Pari päivää sitten lukiessa erästa amerikkalaista alkuperäiskansojen perinteitä käsittelevää kirjaa, löysin Navajoprofetian. Sen sisältö oli sama kuin olin kuullut hawaijilaiselta shamaanilta." kaikki ne yhteiskunnat, kansat, heimot, joissa ei naista arvosteta ja kunnioiteta ovat tuomitut häviämään".

Ajatellen kuinka naisia kohdellaan, ennenkaikkea erittäin miesten ja patriarkaalisten uskontojen vallitsevissa maissa, en voi muuta kuin ajatella näitä ennustuksia. Ja toivoa, että kanssasisareni selviävät hengissä kaiken huonon kohtelun ja painostuksen keskellä.

© Gracia Penttinen

Äiti Jumalattaresta Isä Jumalaan

Jumalaisen naisellisen energian ja voiman takaisinsaaminen

The Goddess - video

The World of the Goddess- video
  
Sophia Creation Story

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar